PRESENTACIÓ

El Jazz i la Música en general tenen una vessant absolutament natural, primigènia i neta. La música, com el vi, neix de mans d’uns artesans que, abans que la vida no ho transformi tot de manera invasiva, en treuen els primers i millors fruits.

Aquest cicle (o festival, si voleu!) que presentem aquí vol destacar exactament això, que el vi amb la mínima intervenció i la música tal com surt dels artistes que la produeixen, poden anar juntes. Per això, hem preparat el NU, que acompanya la música nua amb els millors vins naturals. I tot, integrat dintre d’una agrupació d’esdeveniments que s’autoanomena ELS MILLORS FESTIVALS, on hi figuren, de moment, els de Vic, La Garriga, Banyoles, Igualada i Portocolom, a l’Illa de Mallorca, a més del que us presentem avui aquí.

Aquest Cicle vol ser un espai polièdric, on s’hi puguin fusionar altres matèries. Perquè el Jazz mateix és una fusió de músiques. I per a compartir arts i experiències amb aquesta fusió, hem cercat la complicitat d’altres entitats de la Vila. Perquè ni el Jazz ni la Música no tenen cap vocació individual, ni molt menys individualista. La primera Entitat és la que considerem com si fos casa nostra, Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. A hores d’ara, ja se’ns fa difícil pensar en una activitat que no sigui amb la presència d’aquesta institució tan important a Vilafranca i al Penedès, una Entitat que es manté activa i interessada per tot allò que mou el vi i la cultura en general. Una altra Associació que és germana nostra, de fa ja un parell d’anys, és Òmnium Cultural de l’Alt Penedès. Aquesta Entitat, nuclear en la difusió i la defensa de la Cultura Catalana, no pot quedar fora d’un esdeveniment que vol destacar la difusió al territori, amb els artistes que hi fan vida, i amb la mirada posada en els Països Catalans, ara que tenim aquest vincle amb Els Millors Festivals. Per tancar les associacions del NU, comptem amb una de les entitats més actives de la Vila, el Cine Club Vilafranca, que ens acompanyarà també en el nostre camí cap a la difusió del Jazz, ajudant-nos i assessorant-nos en la sessió de cinema que presentem gràcies a la seva col·laboració. No descobrirem ara el paper importantíssim que sempre ha tingut l’anomenat 7è art en la història del Jazz.

Tot seguit exposem els actes previstos, tot desitjant-vos que els gaudiu amb tota la naturalitat que us sigui possible, i amb els cinc sentits ben desperts. Atreviu-vos-hi!!

LogoVinseum.jpg      logoOmnium50llarg       LogoCineClub.png  logo turismevilafranca 02                                                                                                                                               EMF Logo Tipo 01