DANI PÉREZ TRIO + Benet Palet

Dissabte 25 d’abril 2020

20h30 Auditori Vinseum

Aviat farà vint anys que el guitarrista Dani Pérez començava aquest periple musical amb uns companys de viatge que son una absoluta referència al nostre País, el contrabaixista David Mengual i el bateria David Xirgu. Amb el pas del temps, el grup s’ha retrobat en múltiples ocasions i en diferents aventures musicals, artísticament no exemptes de risc. Aquesta història en comú els ha fet més còmplices i més intuïtius en cada nova etapa, més enllà de formalitats.
En un nou trajecte d’aquest viatge permanent, el grup experimenta amb un catàleg de composicions pròpies que, essencialment, volen transmetre claror i sintaxi, i s’emparen en els reptes interpretatius que els suggereix cada nova actuació.
A “Resumen” (Underpool 2017), el seu tercer disc com a líder, Dani Pérez ha enregistrat unes composicions que sorgeixen de les seves vivències, desitjos i anhels més íntims, on s’hi descriu l’univers que l’envolta, la banda sonora que ell mateix voldria escoltar, on ens mostra el seu poderós llenguatge , tan admirat pel públic.
Mengual i Xirgu, també motors del projecte, mostren la seva complicitat i esdevenen els interlocutors perfectes, convertint la música del trio en el referent de tota una generació de músics. “Resumen” va ser enregistrat en viu a la sala Robadors23 per en Jordi Matas, el quart element d’aquest projecte, tal com reconeix el propi Dani Pérez.

Dani Pérez (guitarra), David Mengual (contrabaix), David Xirgu (bateria), Benet Palet (trompeta)