Skip to main content

AFRO BLUE Latin Jazz

16 Gener 2021 |

Auditori VINSEUM

tres tambors

Xavier Figuerola: saxo tenor i soprano
Gabriel Amargant: saxo alt
Xavier Algans: piano
Pepo Domènech: baix elèctric i contrabaix
Ricard Grau: bateria

Aquest quintet, nascut a Terrassa el 1999, ofereix un jazz contemporani tenyit de ritmes llatins que arriba a l’espectador amb una gran naturalitat. Afro Blue s’estrena en format trio, i en el decurs del 2000 evoluciona fins a convertir-se en el quintet actual. El seu repertori conté composicions pròpies i versions de peces conegudes (standards de jazz, temes del pop-rock, cançons d’autor, etc.) sempre amb arranjaments en clau de Jazz-llatí i Groove.
Afro Blue reuneix uns solistes d’àmplia i dilatada carrera dins del Jazz català. Amb la música afroamericana com a referència, el grup s’endinsa de manera brillant en els ritmes llatins. De 2002 ençà, han enregistrat 6 CDs, alternant les gravacions en directe (Jazz Cava de Terrassa, Auditori Pau Casals del Vendrell, Jamboree de Barcelona) amb les d’estudi.
Els anys 2007 i 2017 han estat seleccionats per al recopilatori de “Jazz from Catalonia”. Per a celebrar els seus 20 anys d’existència, van enregistrar una actuació en directe a l’emblemàtica sala Jamboree de Barcelona. D’aquest concert en va sortir el seu últim treball discogràfic “Live at Jamboree. Afro blue 20 anys”. Durant l’any 2020 l’han presentat arreu de la geografia catalana i espanyola.
En aquests 20 anys d’història, han participat en prestigiosos festivals de jazz i en concerts a diverses ciutats, rebent sempre molt bones crítiques tant del públic com de la premsa (Terrassa, Donostia, Barcelona, Premià, Lleida, Zaragoza, València, Gijón, Madrid, Palma, València, Vitoria, Bilbao, Sabadell, Figueres, Igualada, Girona, Vic, etc.).

Preu: 12€

Entrada Reduïda: 10€ (Amics del Vinseum. Jubilats i Entitats en conveni amb el JazzClub: Omnium Cultural, Casino Unió Comercial, Swing Vilafranca, Biblioteca Torres i Bages).

Alumnes EMMDC i EMAP menors de 18 anys (5€): Compreu a taquilla el dia del concert.

 

Patrocinen:  I CATÀNIES VIA