Skip to main content

ATTIAS / MORENO / PRATS TRIO

13 Novembre 2021 |

Auditori VINSEUM

 
Michaël Attias, saxo alt
Javier Moreno, contrabaix
Ramon Prats, bateria
 

Ens trobem davant d’una potent proposta de jazz contemporani, que juga amb la improvisació col·lectiva, entesa dins del marc estètic-compositiu de l’experimentació d’avantguarda.

El repertori posa l’èmfasi tant en la interacció entre els protagonistes -en termes de textura i intensitat- com en la llibertat formal de cadascú. En aquesta unió es combinen amb fluïdesa plànols de projecció sonora completament oberts que permeten la llibertat total dins d’un quadre multicolor on hi conviuen energia i intensitat amb subtilesa i espai, i atonalitat amb lirisme.

El repertori posa l’èmfasi tant en la interacció entre els protagonistes -en termes de textura i intensitat- com en la llibertat formal de cadascú. En aquesta unió es combinen amb fluïdesa plànols de projecció sonora completament oberts que permeten la llibertat total dins d’un quadre multicolor on hi conviuen energia i intensitat amb subtilesa i espai, i atonalitat i lirisme.

Michaël Attias, reconegut com una de les figures més inquietes i col·laboradores de l’escena del jazz de Nova York, va arribar a la ciutat el 1994, on continua treballant com a improvisador, compositor i líder de múltiples bandes. Ha tocat amb Anthony Braxton, Paul Motian, Tony Malaby o Eric Revis, entre molts d'altres.

Javier Moreno, contrabaixista i compositor nascut a Madrid, ha residit a Nova York, Roma i Buenos Aires i, com a conseqüència, ha conreat diferents estils dins del jazz contemporani, col·laborant amb artistes tan diversos com Gerald Cleaver, Tim Berne, Dino Saluzzi, Craig Taborn o Mike Manieri. En els darrers cinc anys, a més d’enregistrar diversos discos com a líder, ha exercit de director musical en diferents produccions, algunes de les quals en teatres de Broadway.

El baterista Ramon Prats, fill de Banyoles, és posseïdor d’una llarga trajectòria, i ha treballat amb músics com Ernesto Aurignac, Albert Cirera, Seamus Blake. Dave Kikoski, Esperanza Spalding, Bob Mintzer, Marco Mezquida o Mats Gustafsson. Té també una llarga experiència en músiques d’avantguarda, havent liderat projectes de molta envergadura, quasi tots lligats amb la improvisació col·lectiva.

AMB EL SUPORT DE        MasiaTorreblanca      CataniesVia